Wie ben ik?

Bas Janssen

Na mijn studie in Nijmegen en de opleiding tot rechterlijk ambtenaar (RAIO), ben ik ruim 15 jaar (senior)officier van justitie geweest. Ik heb grote, complexe onderzoeken geleid, ben o.a. forensisch officier van justitie geweest en officier van justitie criminele inlichtingen. 

Ik ken de denk- en werkwijze van de opsporingsdiensten en het openbaar ministerie en heb daarom snel door als iets niet volgens de regels is verlopen. Of het bewijs echt zo hard is als de officier van justitie stelt. Ik ben inmiddels al weer een aantal jaren advocaat en stond daarin verdachten bij in zaken van groot tot klein.  

Als u in het strafrecht ‘in beeld komt’ heeft dat veel impact op uw leven. Dan is goede bijstand onmisbaar, ook als u denkt dat u het zelf allemaal kunt uitleggen. Belt u mij alstublieft ALTIJD eerst om even te overleggen? 

Strafrecht kent voor mij weinig tot geen geheimen. Of het nu gaat om moord en doodslag of om fiscale (douane)delicten, (vuur)wapens of drugshandel, georganiseerde criminaliteit of witwassen. Of als de officier van justitie uw geld wil afpakken. Ik kan u altijd bijstaan met raad en daad. 

Ik kan goed inschatten wat u kunt verwachten in uw zaak. Mijn stijl is no nonsens. Zowel in mijn communicatie naar u toe, als naar de rechter. Als u mij vraagt om advies, krijgt u een eerlijk antwoord. Ook als dat misschien niet het antwoord is waarop u hoopte. U heeft er niets aan als ik u naar de mond praat. 

Als ik uw dossier behandel mis ik geen detail en mag u erop vertrouwen dat ik eruit haal wat erin zit. En dat altijd in nauw overleg met u. 

Ik heb veel kennis over forensisch onderzoek en hoe forensische onderzoeksgegevens gewaardeerd moeten worden. Ik heb de expertise en houd die ook op peil. Ik heb zelf ook cursussen aan advocaten gegeven op dat vakgebied.  

Ik ben bovendien aspirant-lid van de  Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS) en kan daarom uw zaak ook in cassatie behandelen. 

Ik ga vol voor het beste resultaat. Voor minder is geen ruimte, voor meer altijd. 

Neem gerust contact met mij op om te overleggen. Dan merkt u meteen of het klikt. Dat is tenslotte heel belangrijk als ik uw advocaat word. 

Bas Janssen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd: 

Strafrecht 
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.